8 uutta Norlandia Päiväkotia avasi ovensa 1.8.2017

Uusien päiväkotien myötä aloitimme toiminnan myös 5 uudessa kunnassa, Kuopiossa, Kouvolassa, Ruskossa, Hyvinkäällä sekä Helsingissä.

Elokuu starttasi meillä aktiivisesti käyntiin, kun kahdeksan uutta päiväkotia avasi ovensa 1.8. Uusista päiväkodeista kuusi oli uudistuotantoa ja kaksi remonttikohdetta. Kevään aikana rakennetut ja remontoidut kohteet valmistuivat kesän aikana ja 27.7. uudet työntekijämme aloittivat työt seitsemällä eri paikkakunnalla.

Uudet päiväkotitilat ovat jo saaneet kiitosta toimivuudestaan ja siitä kuinka pedagogiikka on huomiotu jo rakennusvaiheessa. Jokainen avautuva päiväkoti on omanlaisensa, vaikka yhdistäviä piirteitäkin löytyy. Luontopäiväkoteihin värimaailmaksi on valittu murrettuja ja harmoonisia värejä. Liikuntapäiväkoteihin taas on tuotu enemmän kirkkaita ja energisiä värejä sekä sisustukseen on integroitu erilaisia liikkumiseen innostavia elementtejä.

Luontopäiväkoti Louna avattiin Kuopioon Saaristokaupunkiin.

Liikuntapäiväkoti Areena sijaitsee mahtavien liikuntamahdollisuuksien äärellä Espoon Espoonlahdessa.

Pihasuunnitelmat eivät uusissa päiväkodeissa jää sisätiloille kakkoseksi. Istutuslaatikot luontopäiväkotien pihoissa mahdollistavat ensi keväänä ja kesällä kasvien kasvun ihmettelemisen ihan omalta päiväkotipihalta. Pihoilta löytyy mm. jalkapallokenttiä, luonnontilaan jätettyjä alueita sekä myös yhdet portaat ikiomaan seikkailumetsään!

Akaan päiväkoti Onnin pihalla on jalkapallokenttä valmiina odottamassa uusia pelaajia.

Onnistuneiden sisustus-, rakennus- ja piharatkaisujen lisäksi olemme erittän innoissamme henkilökunnasta, jonka olemme uusiin päiväkoteihn saaneet. Muun muassa Kouvolan Luontopäiväkoti Pihlajaan jouduimme tekemään kiperiä päätöksiä, kun työhakemuksia päiväkotiin tuli yli 130. Kouvolan Sanomien kirjoittamassa jutussa Pihlajasta päiväkodin varavastaava Matilda Metsäketo arvioi, että sekä uusi toimitila että päiväkodin toimintamalli vetivät hakijoita. Matildalle oli tärkeää, että työyhteisö vastaa hänen omia arvojaan. "Haluan välittää myös lapsille kokemusta luonnosta nauttimisesta."

Olemme siis syystäkin ylpeitä uusista päiväkodeistamme, mutta emme olisi pystyneet tähän yksin. Suuret kiitokset kaikkien kuntien toimijoille sekä rakentamisen yhteistyökumppaneillemme. Tälläisella aloituksella on hyvä laittaa syksy käyntiin ja luoda uusia suunnitelmia hyvien yhteistyökumppanien kanssa.