Norlandia ostaa Jyväskylässä ja Keuruulla toimivan Tähtipäiväkodit Oy:n

Tähtipäiväkodit Oy on saanut uuden omistajan valtakunnallisesta varhaiskasvatusyritys Norlandiasta. Jyväskylän Hoivayhdistys ry ja Jyvässeudun Hoivapalvelut Oy keskittyy jatkossa vanhusten hoivapalveluihin. Yhdistys halusi löytää seitsemälle päiväkodilleen luotettavan omistajan, jolla on kykyä ja halua kehittää laadukkaasta varhaiskasvatuksestaan tunnettuja Tähtipäiväkoteja.

Jyvässeudun Hoivapalvelut Oy on myynyt Tähtipäiväkodit Oy:n Norlandia päiväkotien hallintayhtiölle NH Finland Holding Oy:lle. Norlandian omistukseen siirtyy Tähtipäiväkotien seitsemän yksikköä Jyväskylässä ja Keuruulla, joissa on paikkoja yhteensä noin 350 lapselle. Tähtipäiväkotien uusin yksikkö avautui Jyväskylän Kauramäkeen elokuussa ja kyseessä on hirsipäiväkoti.

Norlandialla on Suomessa kaupan jälkeen noin 80 päiväkotia, joista 16 sijaitsee Jyväskylän alueella.

”Olemme iloisia siitä, että saamme Tähtipäiväkotien sitoutuneen ja osaavan henkilöstön osaksi Norlandia-perhettä. Meillä on hyvin samanlainen ajatusmaailma, joissa korostuvat lasten ja perheiden yksilöllisten tarpeiden huomioiminen, turvallisuus, luontoarvot ja terveellisten elämäntapojen tukeminen”, Norlandian toimitusjohtaja Olli Lehtisalo sanoo.

Lehtisalon mukaan Jyväskylässä ja lähikunnissa yksityinen ja julkinen varhaiskasvatus toimivat hyvässä tasapainossa. ”Jyväskylän alue on hyvä esimerkki siitä, kuinka yksityinen ja julkinen palvelutuotanto voivat hyödyttää ja kirittää toisiaan.  Meillä on erittäin hyvä yhteistyö alueen kuntien kanssa ja olemme iloisia voidessamme nyt laajentaa toimintaamme alueella”, Lehtisalo toteaa.

Jyväskylän Hoivayhdistys keskittyy jatkossa vanhusten hoivapalveluihin. Jyvässeudun Hoivapalvelut Oy:n toimitusjohtaja Jari Blom: ”Olemme ylpeitä siitä, miten olemme vuosien varrella pystyneet kehittämään ja laajentamaan varhaiskasvatuksen palvelujamme. Tehtyämme nyt päätöksen luopua toiminnasta, pyrimme löytämään ostajatahon, johon luotamme. Norlandialla on Jyväskylän alueella erittäin tyytyväiset asiakkaat ja henkilöstö, ja uskomme toiminnan siirtyvään hyviin käsiin.”

Norlandian henkilöstön tyytyväisyyttä mittaava Great Place to Work -kyselyn tulos on Jyväskylän alueella 92 %, mikä on alalla poikkeuksellisen korkea. Samoin Norlandia päiväkotien asiakastyytyväisyys on vahva, 5,2/6.

Tähtipäiväkodit Oy:n henkilöstö siirtyy Norlandian palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Päiväkotien nimet säilyvät entisellään, mutta toimivat jatkossa myös Norlandia-brändin alla.

 

Lisätietoja:

Olli Lehtisalo                                                                                         Jari Blom

Toimitusjohtaja, Norlandia Päiväkodit                                                      Toimitusjohtaja

Johtaja, Norlandian Euroopan päiväkotitoiminnot                                     Jyvässeudun Hoivapalvelut Oy

040 8442695                                                                                        050 3689190

 

Norlandian päiväkodit ovat osa perheomisteista konsernia, joka toimii kuudessa maassa. Päiväkotitoiminnan lisäksi yhtiö tuottaa hoivapalveluja ikäihmisille ja muille kohderyhmille. Suomessa Norlandian palveluihin kuuluvat muun muassa potilashotelli Tampereella ja kotihoitoyritys Alina.