Norlandia laajentaa palvelujaan kotihoitoon ostamalla Alina -ketjun – myös lastenhoitoa kotona

Norlandia on ostanut valtakunnallisen franchise-ketju Alinan, joka tarjoaa muun muassa kotihoito-, kotityö- ja lastenhoitopalveluja. Näin Norlandia pystyy jatkossa tarjoamaan lastenhoitoa ja muita perhepalveluja päiväkotien lisäksi kotona. Norlandialla on jo aiemmin laajasti vanhusten kotihoito- ja asumispalveluja muissa pohjoismaissa ja nyt laajennamme Alinan myötä hoivapalvelua myös Suomeen.

Norlandia laajenee yrityskaupan myötä Suomen hoivamarkkinoille ja ostaa VMP Oyj:ltä Alina Hoivatiimi Oy:n. Alina-ketjulla on Suomessa lähes 30 franchise-periaatteella, paikallisen yrittäjän vetämää toimipaikkaa. Yritys työllistää yhteensä noin 400 ammattilaista.

Alina tarjoaa asiakkailleen laadukkaita kotityö- ja hoivapalveluja, kotisairaanhoitoa ja etälääkäripalvelua sekä lastenhoitoa ja muita lapsiperheiden kotipalveluja.

-  Alina soveltuu erinomaisesti osaksi perheomisteista Norlandiaa, joka yrityksenä haluaa edistää pohjoismaista hyvinvointiajattelua. Arvostamme erityisesti Alinan liiketoimintamallia, joka perustuu paikalliset olot tunteviin yrittäjiin ja korkeaan laatuun. Meille on tärkeää myös Alinan korkea asiakastyytyväisyys ja suositteluaste. Peräti 96 % Alinan asiakkaista on valmis suosittelemaan sen palveluja muille, Norlandia Caren toimitusjohtaja Nathalie Boulas Nilsson kertoo.

Yrityskaupan ansiosta Norlandiasta tulee Suomessa varhaiskasvatuksen lisäksi merkittävä toimija myös hoiva-alalla.

-          Meillä on jo ennestään vahva asema hoiva-alalla Ruotsissa ja Norjassa. Alinan luoma franchise-malli on kuitenkin meille uutta ja Suomi toimii tässä koko konsernin kannalta uuden mielenkiintoisen toimintamallin kehittäjänä, Boulas Nilsson toteaa.

 

Norlandia on tiettävästi alansa ensimmäinen toimija, joka pystyy tarjoamaan erilaisia hoivapalveluja läpi ihmisen elinkaaren.

- Jatkossa kauttamme saa esimerkiksi lapsen hoitoa niin Norlandia päiväkodeissa kuin kotonakin esimerkiksi lapsen sairauden aikana. Olemme myös varhaiskasvatustoimijaksi ainutlaatuisessa tilanteessa siinä, että palvelujemme piirissä on niin lapsia, aikuisia kuin senioreitakin, Norlandia Päiväkotien toimitusjohtaja Olli Lehtisalo sanoo.

Alina toimii jatkossa osana Norlandiaa. Alinan toimitusjohtajaksi on nimitetty yhtiössä pitkään ketjujohtajana toiminut Satu Jäntti.

- Olen erittäin iloinen siitä, että saamme omistajaksemme vahvan, perhetaustaisen pohjoismaisen toimijan, joka tuntee erinomaisesti hoiva-alan ja on innostunut toimintamme kehittämisestä. Samalla yrityskauppa mahdollistaa myös Alinan konseptin kansainvälisen kasvun, Jäntti toteaa ja jatkaa:

Uskon, että yrityskauppa tukee Alinan kasvua myös Suomessa uusien palveluinnovaatioiden kautta ja houkuttelee uusia yrittäjiä mukaan. Alina on tarjonnut tähän mennessä jo kymmenille suomalaisille hoiva-alan ammattilaisille matalan kynnyksen väylän yrittäjyyteen.